Wat heeft Kringgroep Beuningen aan activiteiten te bieden

Africhting

De VDH kent een aantal africhtingexamens: IGP (Internationale Gebrauchshunden Prüfung)SpH (speurhond) en G&G (gedrag en gehoorzaamheid). Binnen de IGP en SpH programma’s bestaan verschillende niveaus. In het VDH- examenreglement zijn de eisen en de richtlijnen van deze examens nauwkeurig omschreven.

Er worden in het IGP programma drie onderdelen onderscheiden; speuren, gehoorzaamheid of appèl en  het pakwerk. Het G&G programma is een gehoorzaamheidprogramma dat iets afwijkt van het IGP programma, afdeling B.

Agility

Bij behendigheid of agility  staat het contact tussen geleider en hond centraal. Het is een vorm van hondensport, waarbij de hond verschillende hindernissen, (b.v. wip, band, paaltjes, tunnel, kattenloop, hoogtesprongen etc.) volgens een vooraf bepaald parcours moeten afleggen. Vanaf de kant van het trainingsveld is agility vooral spectaculair en lijkt het zeer eenvoudig, omdat gebruik wordt gemaakt van vele en veelsoortige commando’s en signalen.

Kynologie

Kringgroep Beuningen organiseert ringtraining voor de Duitse Herder. Deze training is bedoeld voor eigenaren die hun Duitse Herder op een show willen uitbrengen. De ringtraining wordt gegeven op onze trainingslocatie. In het najaar en  winter wordt er afhankelijk van het weer gewoon getraind. De vaste deelnemers worden over het doorgaan op de hoogte gehouden via de groepsapp!!