LET OP: op dit moment hebben we geen instructeur die deze training kan geven. Onderstaande ter informatie. Zodra we weer een instructeur hebben aangetrokken start deze training weer.

Behendigheid (agility) is een vorm van Hondensport, waarbij het contact tussen geleider en hond centraal staat. Het is een vorm van hondensport, waarbij de hond verschillende hindernissen,(b.v. wip, band, paaltjes, tunnel, kattenloop, hoogtesprongen etc.) volgens een vooraf bepaald parcours moeten afleggen.Vanaf de kant van het trainingsveld is agility vooral spectaculair en lijkt het zeer eenvoudig, omdat gebruik wordt gemaakt van vele en veelsoortige commando’s en signalen. Dit maakt het eigenlijk ook weer moeilijk, want hoe meer er mag, hoe meer er fout gaat. De hond kan in de agility zijn capaciteiten benutten en is steeds aan het werk in een groep, waardoor er voortdurend wordt gewerkt aan zijn sociale gedrag. Voor geleider en hond samen geldt: dat je spelenderwijs veel plezier kunt beleven en onderwijl bezig bent met het bevestigen van de rangorde in het roedel. Dit alles komt de relatie geleider – hond weer ten goede. Agility is een sport die leuk is voor geleider, hond en publiek. Het is een combinatie van enthousiasme, Doorzettingsvermogen, snelheid en een zorgvuldig opgebouwde techniek. Iedere geschreven tekst schiet echter tekort om aan te geven wat agility nu echt is. Je moet het gewoon gedaan hebben om te weten hoe het voelt.

Agility, is ontstaan in Engeland. In 1973 is agility geïntroduceerd in Nederland. Inmiddels is de agility uitgegroeid tot een volwassen sport met veel wedstrijden. Aan zo’n wedstrijd nemen honderden honden deel in verschillende klassen Dit alles volgens de reglementen K.N.K. Cynophilia / FCI.

Er kan worden getraind op verschillende niveaus:

Beginners
Gevorderden
Wedstrijdlopers (zowel Cynophilia als VDH)
Veteranen

Onze trainingen worden geleid door gediplomeerde instructeurs. Enkele trainers behaalden onlangs het agilty instructeursdiploma van de VDH. Daarnaast volgen onze trainers steeds workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste trainingsmethodieken. Iedereen die eens een training van nabij wilt meemaken is dan ook van harte uitgenodigd op onze onderstaande locatie. Neem wel je Duitse Herder mee. U bent van harte welkom om met uw Duitse Herder te komen kijken.